Прогноза за времето в реално време за страната

Прогноза за времето в реално време с подробни детайли и информация за температурите, валежите, влажността, атмосферно налягане, от климатична гледна точка, астрономически справки и още много. С нашата прогноза за времето, времето ще е като ясно небе за вас. Дългосрочна прогноза за времето, Краткосрочна прогноза за времето, Видео прогноза за времето, Прогноза за времето в момента в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали.Времето днес, Времето утре, Времето вдругиден
Краткосрочна прогноза за времето в страната
Проследете краткосрочната прогноза за времето и разберете дали ще вали, дали ще е слънчево, облачно, мъгливо, топло или студено. Разберете дали се очакват снеговалежи, слани или градушки. Планирайте вашата почивка към любимата дестинация, на планина или на море в който и да е сезон.
Видео прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали.Повече за прищявките на времето на http://meteotv.bg/

Дългосрочна прогноза за времето в странатаДългосрочна прогноза за времето за следващите 9 дни за най-големите градове в България. Полезна информация за прогнозата за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали. Проследете дългосрочната прогноза за времето и разберете дали ще вали, дали ще е слънчево, облачно, мъгливо, топло или студено. Разберете дали се очакват снеговалежи, слани или градушки. Планирайте вашата почивка към любимата дестинация, на планина или на море в който и да е сезон.

 • Прогноза за времето в София за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето в Пловдив за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето във Варна за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето в Бургас за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето в Русе за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето в Стара Загора за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето в Плевен за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето в Добрич за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето в Сливен за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето в Шумен за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето в Благоевград за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето във Велико Търново за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето в Сандански за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето във Видин за следващите 9 дни.
 • Прогноза за времето в Кърджали за следващите 9 дни.

За времето

http://prognozata-vremeto.blogspot.com/2015/12/prognoza-vremeto.htmlВремето е състоянието на атмосферата, дали е горещо или студено, мокро или сухо, тихо или бурно, ясно или мъгливо. Времето е нещо, което всички хора по света постоянно усещат чрез своите сетива, поне докато са били навън. Прогнозирането на времето е прилагане на науката и технологиите, за да предскажат състоянието на атмосферата за бъдещо време и на определено място. Времето е хаотична система; много малки промени в една част от нея могат да се развиват до толкова, че да има големи последици върху системата като цяло. Хората са опитвали да контролират времето през цялата човешка история и има доказателства, че човешките дейности в селско стопанство и промишлеността са модифицирани модели на времето. На Земята, общите метеорологични явления включват вятър, облаци, дъжд, сняг, мъгла и прашни бури. По-редки събития включват природни бедствия като торнадо, урагани, тайфуни и ледени бури. Почти всички познати метеорологични явления се случват в тропосферата (долната част на атмосферата). Времето се среща в стратосферата и процесите там могат да повлияят на времето по-надолу в тропосферата, но точният механизъм все още не е добре разбран.

Времето е един от основните процеси, които оформят Земята. Процесът на атмосферни влияния разбива скалите и почвата на по-малки фрагменти, а след това на съставните им вещества. По време на дъжд, водните капчици се поглъщат от околния въздух и се разтварят на въглероден диоксид. Това е причината дъждовната вода да бъде леко кисела, което подпомага нейните ерозивни свойства. По този начин времето играе важна роля за ерозията на повърхността.

Прогнозиране на времето

Хората са се опитвали да предсказват времето в продължение на хилядолетия. Например вавилонците са използвали облачни модели и астрологията за да прогнозират времето. Древните методи за прогнозиране на времето обикновено разчитат на наблюдаваните модели на събития, наричани също разпознаване на образи. Например, може да се отбележи, че ако залеза е особено червен, на следващия ден времето ще е хубаво. Първите телевизионни прогнози за времето, включително и използването на метеорологични карти, експериментално са били излъчвани от Би Би Си през 1936 г.
Прогноза за времето се прави чрез събиране на количествени данни за текущото състояние на атмосферата и използване на научното разбиране за атмосферните процеси за да се предвиди как ще се развива атмосферата. Предупрежденията в прогнозата за времето са от изключителна важност за живота и собствеността на хората. Съвременните метеорологични прогнози подпомагат навременни евакуации и са с потенциал да спасяват човешки животи и материални щети. Прогнозиране на времето на база температура и валежи е много важно за селското стопанство и следователно за търговците на суровини в рамките на фондовите пазари. Всеки ден в своето ежедневие хората следят прогнозата за времето за да определят какво облекло ще носят.
Времето е навсякъде около нас, през цялото време. Времето е важна част от нашия живот и това, което не можем да контролираме. Вместо това времето често контролира как и къде живеем, какво правим, какво облекло ще носим и това, което ядем.
Прогноза за времето в момента

Прогноза за времето на НИМХ с актуални прогнози и последни измервания в реално време
Прогноза за времето на НИМХ с актуални прогнози и последни измервания
Времето днес :

http://prognozata-vremeto.blogspot.com/2015/12/prognoza-vremeto.html
Времето утре :

http://prognozata-vremeto.blogspot.com/2015/12/prognoza-vremeto.html
Времето вдругиден :

http://prognozata-vremeto.blogspot.com/2015/12/prognoza-vremeto.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар